A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Бессарабської селищної ради

ОБҐРУНТУВАННЯ ЗАКУПІВЛІ СИР ТВЕРДИЙ, СИР КИСЛОМОЛОЧНИЙ

Дата: 25.01.2023 09:43
Кількість переглядів: 19

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

(відповідно до пункту 4постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)) 

 

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань:

Найменування замовника: Відділ освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради;

Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади;

Місцезнаходження замовника: проспект Миру, 18, смт. Тарутине,  Одеської області, 68500;

Ідентифікаційний код замовника в ЄДР:  – 44118490;

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником: 

Сир твердий, сир кисломолочний (ДК 021:2015: 15540000-5 - Сирні продукти

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-01-19-010622-a

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі.

 

Конкретне найменування закупівлі

Сир твердий, сир кисломолочний

Код ДК 021:2015

 ДК 021:2015: 15540000-5 - Сирні продукти

Місце постачання товару

Навчальні закладі підпорядковані відділу освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради

Строк постачання товару

До 31 грудня 2023 року.

Мета використання товару

Для задоволення потреб у збалансованому харчуванні відвідувачів навчальних закладів відділу освіти,  молоді та спорту Тарутинської селищної ради.

Кількість

сир твердий – 600 кг

сир кисломолочний – 392 кг

Якісні характеристики

Сир твердий. Сир твердий, свіжий, чистий, без пороків смаку, запаху, однорідної консистенції, з запахом молока, від світло-жовтого до жовтого кольору, без хімікатів та консервантів, без цвілі, плісняви, гнилі.

Смак та запах виражений сирний, від злегка кислуватого до слабо-гострого, без сторонніх смаків і запахів. Поверхня чиста, рівна, без механічних пошкоджень, сторонніх нашарувань, покрита парафіновою сумішшю або полімерним покриттям, яке щільно прилягає до поверхні сиру без тріщин. Зовнішній вигляд- поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покриттям, однорідний за всією масою, від світло-жовтого до жовтого. Запах та смак – в міру виражений сирний, від злегка кислуватого до слабо гострого, без сторонніх смаків і запахів. Консистенція - тісто ніжне, пластичне, однорідне по всій масі, злегка ламке при згині.

Сир повинен відповідати вимогам ДСТУ або ТУ виробника, не містити ГМО. Маркування покриття обов’язкове, дефекти недопустимі. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Термін зберігання не менше 120 днів. Строк придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 90% від загального терміну зберігання.

Сир кисломолочний. Сир кисломолочний має бути натуральним, однорідної консистенції, ніжним в міру щільним, однорідним та рівномірним по всій масі, білого кольору, зі смаком і запахом молока без хімікатів та консервантів, без стороннього запаху та смаку, без цвілі, плісняви, гнилі. Зовнішній вигляд - сир кисломолочний повинен мати чистий кисломолочний смак і запах. Консистенція його повинна бути ніжною, однорідною, розсипчастою з незначним виділенням сироватки.

Колір сиру кисломолочного – білий, може бути з рівномірним кремовим відтінком.

Не допускається постачання сиру згірклого, запліснявілого, з тухлим і сальним присмаками, запахами нафтопродуктів, хімікатів, з сторонніми домішками, з загубленою формою (розплавлені, здуті), з порушенням герметичності плівки. Сир не повинен бути мокрим і клейким.

Обгортка сиру повинна мати виробничу марку, дату виготовлення.

Постачальник гарантує якість товару, згідно медико-технічних вимог, яка повинна відповідати найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар. Сир кисломолочний  повинен відповідати вимогам ДСТУ або ТУ виробника, не містити ГМО.

Термін придатності не більше ніж зазначено в сертифікаті якості/відповідності. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначена на упаковці. Строк придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 90% від загального терміну зберігання.

 

3. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі Сир твердий, сир кисломолочний (ДК 021:2015: 15540000-5 - Сирні продукти, визначений відповідно до кошторису на 2023 рік, становить 199000,00 грн. Всього 992 кілограм.

4. Очікувана вартість предмета закупівлі: 199000,00 грн., з ПДВ.

 

5. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

     Очікувана вартість предмету закупівлі: Сир твердий, сир кисломолочний (ДК 021:2015: 15540000-5 - Сирні продукти, визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020. Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі.

     При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro.

 

  1. Процедура закупівлі:

Відкриті торги з особливостями.


« повернутися

Вхід для адміністратора