ОБҐРУНТУВАННЯ ЗАКУПІВЛІ М`ЯСО СВИНИНИ, ФІЛЕ КУРЯЧЕ
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань:
Найменування замовника: Відділ освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради;
Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади;
Місцезнаходження замовника: проспект Миру, 18, смт. Тарутине, Одеської області, 68500;
Ідентифікаційний код замовника в ЄДР: – 44118490;
2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником:
М'ясо свинини, філе куряче (код ДК 021:2015 1511000-2 - М'ясо)
Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-02-05-006734-a
3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі.
М’ясо свинини, філе куряче – (код ДК 021:2015 15110000-2 – М’ясо)
Найменування товару |
Кількість |
Вимоги до предмету закупівлі |
Якість товару, що є предметом закупівлі має відповідати діючим на території України державним стандартам |
||
М’ясо свинини (без кістки заморожене) |
244 кг
|
М'ясо свинини заморожене без кісток (задня частина, лопатка) великими шматками, без великої кількості жиру, природного кольору, який властивий конкретному виду м’яса, поверхня – суха, не допускаються дрібні шматки та обрізки. З м’яса повинні бути видалені: груба сполучна тканина (сухожилля, фасції, в'язок та ін.), дрібні кістки, хрящі, крупні кровоносні судини, лімфатичні вузли і кров'яні згустки. Зовнішній вигляд, запах та колір повинні бути притаманні даному виду сировини. Смак і запах - без сторонніх присмаків. Товар має бути фасований в упакування дозволене до використання органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду. Упаковка (ярлик на упаковці) має містити маркування тари за допомогою наклеєної паперової етикетки, на якій вказані вага, дата розфасовки, термін реалізації, умови зберігання. За термічною обробкою м’ясо має постачатися: замороженим. Розморожування та повторне заморожування м’яса заборонено. Постачальник зобов’язаний передати замовнику товар, строк придатності якого становить не менш 80% від нормативного строку придатності цього товару до споживання, починаючи з дня отримання кожної окремої партії товару. Товар повинен відповідати державним стандартам |
філе куряче (заморожене) |
2008 кг |
Філе куряче заморожене: М’ясо ціле, половинки грудини без розривів, без шкіри, без кісток. Поверхня м’яса рівна, необвітрена, без потемніння поверхні. Масова частка вологи, яка виділяється під час розморожування повинна відповідати показникам, які діють в Україні та встановлені в нормативних документах, без льоду та снігу. Колір м’язової тканини від блідо-рожевого до рожевого. Запах властивий доброякісному м’ясу птиці. М’ясо повинно мати високу смакову якість, містити мало сполучної тканини. За термічною обробкою м’ясо має постачатися: замороженим. Розморожування та повторне заморожування м’яса заборонено. На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менш, ніж 80% від загального терміну придатності до споживання. Товар має бути фасований в упакування дозволене до використання органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду. Упаковка (ярлик на упаковці) має містити маркування тари за допомогою наклеєної паперової етикетки, на якій вказані вага, дата розфасовки, термін реалізації, умови зберігання. Товар повинен відповідати державним стандартам |
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», ДСТУ.
4. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі М'ясо свинини, філе куряче (код ДК 021:2015 1511000-2 - М'ясо), визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 450579,85 грн. Всього 2252 кілограми.
5. Очікувана вартість предмета закупівлі: 450579,85 грн., з ПДВ.
6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Очікувана вартість предмету закупівлі: М'ясо свинини, філе куряче (код ДК 021:2015 1511000-2 - М'ясо), визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020. Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі.
При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro.
- Процедура закупівлі: Відкриті торги з особливостями.